Biografie

Tabitha Sluis (1985, ’s-Gravenhage) is beeldend kunstenaar met een achtergrond in het onderwijs.

Op de Hogeschool van de Kunsten in Utrecht heeft ze zowel de basisopleiding als de voltijdopleiding Education in Visual Art and Design afgerond.

In 2009 werd ze, tijdens haar afstudeerjaar, gevraagd les te geven op een Middelbare school in Doorn en zodoende is ze de onderwijswereld ingerold. Daarnaast werkte ze aan de ontwikkeling van haar kunstenaarschap. Dit was een krachtige drijfveer om binnen de kunsten zowel scheppend als wel inhoudelijk haar kunstkennis te kunnen inzetten om volwassen en kinderen te inspireren. Na 6 jaar werkzaam te zijn geweest als docent Beeldende Vorming, werkt ze momenteel bij een buitenschoolse opvang in Groningen en werkt ze daarnaast als zelfstandig kunstenaar. Haar studio is gevestigd aan huis in Hoogezand.

Binnen de docentenopleiding mistte ze aandacht voor vakken als ondernemerschap en heeft ze hierin zelf het wiel moeten uitvinden. Gedurende het pad om zich als kunstenaar te vestigen binnen de kunstwereld merkte ze al snel op dat er meerdere kunstenaars behoefte hebben aan handvaten. Ze bouwde een netwerk op van kunstenaars; wilde haar kennis delen, om zo mensen uit haar omgeving op hun beurt wegwijs te maken en te stimuleren binnen hun werkzaamheden. Zo organiseerde ze diverse laagdrempelige exposities, waarin ze verschillende jonge/beginnende kunstenaars heeft betrokken. Deelname van haar toenmalige school aan de Kunstroute Doorn/Maarn (2012-2013) met zowel kunstenaars, als werk van de onderbouw expressie leerlingen is daar een voorbeeld van. Ook heeft ze een expositie opgezet met mede-afgestudeerde kunstenaars in de Boterhal in Hoorn (2011). Ze was verantwoordelijk voor de tentoonstellingsconcepten en de uitvoering. Daarnaast heeft ze zich op organisatorisch gebied kunnen ontwikkelen door het organiseren van enkele bedrijfsuitjes in binnen- en buitenland voor grote groepen. Een innerlijke drive groeide om zich te blijven ontwikkelen binnen het organiseren van culturele activiteiten.

Binnen haar eigen beeldend werk heeft ze zich gespecialiseerd in kinderportretten, opgebouwd uit verschillende materialen en technieken, welke tussen de 2e en 3e dimensie in lijken te begeven. De kinderportretten van Tabitha zijn in diverse solo- en groepstentoonstellingen gepresenteerd, zowel in Nederland als recent in het buitenland. Zo is ze door curator Apostolis Zolotaki uitgenodigd om een werk in thema te maken voor het ChaniArt festival op Kreta | Griekenland (2013). Tevens zijn diverse werken aangekocht vanuit het buitenland. Na selectie heeft ze aan diverse kunstfestivals deelgenomen zoals: twee maal het LekArt festival in Culemborg (2012-2014) en de tekeningen expositie van het Tekenkabinet in Museum Waterland, Purmerend (2012). De GrachtenGalerie is één van de galerieën waar ze regelmatig exposeert.

Naast haar vrije werk, maakt ze tevens kinderportretten en muurschilderingen in opdracht. Ook mondde de passie voor fotografie uit in diverse fotografie opdrachten . Zo heeft ze recent foto’s gemaakt van tango dansers uit Den Haag en Rotterdam die verwerkt zijn in de show van het Tangofestival Tango la Haya in de Philipszaal | Lucent Danstheater in Den Haag, Ook werkt ze momenteel samen met 12bead Glass Galerie uit Schoonhoven om een sieradenlijn| “wearable art” op te zetten.

Haar werk is recent gepubliceerd in HP de Tijd expo en tijdschrift Residence. Tevens is ze opgenomen in The Hero’s Journey”/ “Reis van de Heldin”, juli en wereld editie, geschreven door Peter de Kuster. Een boek over vrouwelijke ondernemers die hun geld willen verdienen door hun passie uit te voeren.

Studio

Okster 76

               9302 CG Roden

Copyright Tabitha Sluis